25Aralık2013 Çarşambası

Yenilebilir, Organik, Sürdürülebilir , Şehirli, Temiz, Etik ve Kollektif   = SALT bahçe

Şehrin ortasında yeşil bir dünya… birçok soru ve  bolca heyecan var bu  yolun başında ….

Nereden başlamalı, nasıl organize olunmalı, doğru bitkiler neler, ziyaretçiler kimler, tohumlar nereden, yapraktaki böcekler neden ?…

Anlaşıldığı gibi harekete geçmeden önce elde kağıt kalem yanıbaşımızda Ipad 🙂 başladık etrafa bakmaya fikirleri uçuşturmaya. Amaç harekete geçmeden önce doğru ilkelere dayanan ama esnek bir planlamayla yola çıkmaktı. Deneme yanılma, tekrar deneme, farkı teknikler, yöresel, bilimsel, anane kokan yöntemler, dostlardan gelen öneriler özellikle de permakültür tasarım ilkeleri ve Slow Food öğretileri,  bizim yol göstericilerimiz oldu. Hepsi birbirinden kıymetli bu bilgiler biriktikçe de yazıya dökmek istedik  çünkü biliyoruz ki deneyimler ve bilgi paylaşıldıkça SALT bahçe de belki evinizde, balkonunuzda, mahalle bostanınızda  aynı yolda yürümenin tadına varacağız, yetiştirdiğimiz her bitkide… birlikte….